Frieda Brepoels (N-VA) opnieuw burgemeester in Bilzen: "Geen onregelmatigheden gebeurd tijdens verkiezingen"

Voormalig burgemeester van Bilzen Frieda Brepoels (N-VA) is er niet van overtuigd dat er onregelmatigheden zijn gebeurd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Bilzen. Dat zei ze vanochtend in "Start je dag". Brepoels wordt opnieuw burgemeester van Bilzen tot de uitslag van de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen bekend is.

Johan Sauwens (CD&V) diende klacht in tegen de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Bilzen en de Raad van State heeft hem daarin gelijk gegeven. De Bilzenaren moeten daarom op 16 juni opnieuw gaan stemmen voor de gemeenteraad, maar Frieda Brepoels heeft zo haar bedenkingen.

Er is geen fraude gepleegd, want in alle telbureaus zijn alle proces-verbalen door iedereen afgetekend

Frieda Brepoels (N-VA)

"Ik ben er helemaal niet van overtuigd dat er bewust onregelmatigheden gebeurd zijn", zegt Brepoels. "Er is ook geen fraude gepleegd, want in alle telbureaus zijn alle processen-verbaal door iedereen afgetekend. Ook de getuigen van alle politieke partijen hebben hun handtekening gezet, waarmee ze aangaven dat er niets fout is gelopen. Dan vind ik het vreemd dat men het één met het ander gaat vergelijken. Dat geeft de indruk dat er fouten zijn gebeurd, terwijl dat zeker niet het geval is."

Door de omstandigheden wordt Brepoels voorlopig opnieuw burgemeester van Bilzen. Hoe lang Brepoels burgemeester wordt, is nog niet helemaal duidelijk.

Meest gelezen