Videospeler inladen...

Gemeente Schelle plant olifantengras: grassoort haalt 4 tot 5 keer meer CO2 uit de lucht dan een bos

Een grassoort die vier tot vijf keer meer CO2 uit de lucht haalt dan een bos, dat is olifantengras. Het siergras kan tot 4 meter hoog worden. De gemeente Schelle heeft er als eerste in Vlaanderen 2 hectaren van aangeplant. De gemeente doet dat in het kader van de doelstelling om als overheid klimaatneutraal te zijn tegen volgend jaar. 

Met olifantengras wordt al langer geëxperimenteerd, onder meer bij het Vlaamse Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek. Veel van dat gras aanplanten is een goede zaak en kan op termijn zeker helpen om de klimaatopwarming te vertragen. "Een deel van de puzzel", noemt onderzoekster Hilde Van Muylle het. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Onderzoekster Hilde Van Muylle: "Olifantengras is een deeltje van de puzzel"

Videospeler inladen...

Meest gelezen