Martine Tanghe presenteert voor één keer "Karrewiet": "Ik zie het helemaal zitten"

Morgen zien de Ketnetters een bekend gezicht tijdens Karrewiet. Niemand minder dan nieuwsanker Martine Tanghe presenteert dan het jeugdjournaal van Ketnet. Ze neemt het even over van Jelle Mels en Mariam El Mandoudi. Die vaste ankers van Karrewiet zijn in volle voorbereiding van De Grote Karrewiet Verkiezingsshow.

Neen, het is geen late 1 aprilgrap maar Martine Tanghe presenteert morgen het jeugdjournaal van Ketnet, Karrewiet. De verrassende tijdelijke carrièreswitch komt er omdat Jelle Mels en Mariam El Mandoudi, de vaste Karrewietankers, in volle voorbereiding zijn van De Grote Karrewiet Verkiezingsshow. Die wordt opgenomen op zaterdag 4 mei.

Martine Tanghe ziet het helemaal zitten. Coole woorden zoals 'boeie', het kinderwoord van het jaar, zal ze wel niet gebruiken.

Kijk hier naar de tips die Jelle en Mariam voor Martine hebben.

(Lees verder onder de video) 

Videospeler inladen...

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow

Voor het eerst sinds de start van Karrewiet in 2002 brengen Ketnet en VRT NWS een speciaal programma in de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei: De Grote Karrewiet Verkiezingsshow.

"Voor het eerst gaan we de partijvoorzitters zien op een manier die we zelden zien: op kindermaat. Door de eerlijke en openhartige vragen van de Ketnetters gaan ze op maat van kinderen een antwoord moeten geven. We hopen dat we met deze uitzending de Ketnetters warm maken om voortaan de politieke actualiteit te blijven volgen", verduidelijkt Maarten Janssen, Netmanager Ketnet, de keuze voor de verkiezingsshow.

Voor het eerst gaan we de partijvoorzitters zien op een manier die we zelden zien: op kindermaat

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

Kinderen blijven centraal staan in De Grote Karrewiet Verkiezingsshow. Zij zullen de vragen stellen aan de voorzitters van de Vlaamse partijen: Bart De Wever (N-VA), Meyrem Almaci (Groen), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Wouter Beke (CD&V), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en John Crombez (Sp.a). 

In De Grote Karrewiet Verkiezingsshow worden de voorzitters gedurende 50 minuten ondergedompeld in de leefwereld van kinderen. Weten de voorzitters waar kinderen mee bezig zijn? En omgekeerd: wat willen kinderen weten over die politici en hun beroep? Droomden zij als kind er al van om politicus te worden? Waarom maken ze zoveel ruzie? En zijn ze nu extra zenuwachtig voor de verkiezingen?

De vaste Karrewietankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi hebben er alvast veel zin in. "Normaal staan wij alleen in de Karrewiet-studio. Nu hebben we een studio die gevuld is met 60 kinderen en ook nog eens zes toppolitici. Da’s spannend… héél spannend!", zeggen ze.

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is een samenwerking tussen VRT NWS en Ketnet en wordt uitgezonden op zondag 12 mei omstreeks 8u30 op Ketnet, in de Ketnet-app en op Ketnet.be.

Meest gelezen