FOTO: Marnik Aerts

Plofkraak op Argenta-bank in Retie

Vannacht is er een plofkraak geweest op een bankfiliaal van Argenta in Retie. Er is heel wat schade, ramen zijn gebarsten en binnen is het plafond naar beneden gekomen. Het parket vermoedt dat er 4 daders zijn. De buit is wellicht helemaal onbruikbaar, want het veiligheidsysteem zorgde ervoor dat het geld werd besmeurd met inkt.

De plofkraak gebeurde rond 3.30 uur vannacht in de Peperstraat. Een buurtbewoner kon alles zien.  “Ik hoorde ruzie op straat, dus ben ik gaan kijken. Toen ik mijn raam opende, zag ik het bankfiliaal voor mijn deur ontploffen. Ik heb enkele personen in de bank zien kruipen en er met iets weer zien uitkomen. Wat precies heb ik niet kunnen zien”, zegt hij. De buurtbewoner zag de daders ook wegvluchten in een zwarte Audi met Nederlandse nummerplaat.

Uit camerabeelden blijkt dat er vermoedelijk 4 daders zijn. "Ze zijn nog steeds spoorloos", zegt Lieselotte Claessens van het parket. Alles wat de daders buit konden maken, is wellicht onbruikbaar omdat de verfpatronen zijn afgegaan. Aan het gebouw is er enorm veel schade. De bureaus zijn weggeblazen en een groot deel van het plafond is ingestort. 

Ontmijningsdienst DOVO, de politie en het labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. De Peperstraat was enige tijd afgesloten, maar is intussen weer opengesteld voor het verkeer. Het parket zoekt nu verder naar de daders.

Bekijk hier de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...
FOTO: Marnik Aerts

Meest gelezen