2018 Invision

Quentin Tarantino's nieuwe misdaadfilm dingt mee naar de Gouden Palm van Cannes

Aan de lijst van films in competitie in Cannes zijn “Once upon a time… in Hollywood” en “Mektoub, my love: intermezzo” toegevoegd. "Beide films raken op tijd klaar," zegt festivaldirecteur Thierry Frémaux.

Naar “Once upon a time … in Hollywood” van Quentin Tarantino wordt reikhalzend uitgekeken. De film met sterren als Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino en Dakota Fanning, gaat over "de laatste gloriedagen van Hollywood", meer bepaald over twee acteurs ten tijde van de moord op actrice Sharon Tate door Charles Manson, in 1969.

Regisseur Tarantino is de film nog aan het afwerken. Naar verluidt heeft hij al vier maanden de montagecel niet verlaten. Maar “Once upon a time…” zal klaar zijn voor Cannes, heeft festivaldirecteur Thierry Frémaux gemeld. De nieuwe Tarantino dingt mee naar de Gouden Palm. 25 jaar geleden won hij die al eens met “Pulp fiction”.

Nog een tweede film is toegevoegd aan de competitielijst: “Mektoub my love: intermezzo” van Abdellatif Kechiche. Hij won de hoofdprijs in Cannes al eerder met “La vie d’Adèle”.

Ook de Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne nemen deel aan de competitie in Cannes met “Le jeune Ahmed”, een film over een jongen die radicaliseert. Het regisseursduo Dardenne won al twee keer de Gouden Palm van Cannes: voor "Rosetta" en voor "L'enfant".

Acteur Matthias Schoenaerts speelt in "A hidden life", de nieuwe film van Terrence Malick die ook in de officiële competitie van Cannes zit.  Alle films die meedoen vindt u hier.

Meest gelezen