Videospeler inladen...

Vier uur aanschuiven voor uitverkoop Delsart in Leuven (en de opbrengst gaat naar het goede doel)

Vandaag is de uitverkoop van de lederwinkel Delsart in de Bondgenotenlaan in Leuven van start gegaan. Klanten schuiven al de hele dag aan in de regen om voor de laatste keer hun slag te slaan. De opbrengst van de uitverkoop gaat naar het goede doel.

Na het overlijden van de zaakvoerster Martine Delsart twee weken geleden, wordt het iconische Huis Delsart na bijna 200 jaar gesloten. Sinds 1840 kon je daar terecht voor het kleuren en looien van leer. De laatste tijd kon je in de winkel ook handtassen kopen van luxemerken zoals Longchamp en Burbury's. De eigenares had zelf geen kinderen en haar plotse overlijden betekent dus het einde van het Delsart-tijdperk.

Lange rij

Vandaag ging de uitverkoop van start met kortingen tot 50 procent. Je kan er dus spotgoedkoop luxehandtassen kopen. De opkomst is enorm. Patricia kwam speciaal naar Leuven voor de uitverkoop: “Ik sta hier al van 9.45 uur en het is nu 13.30 uur, dus ik verklaar mezelf wel een beetje voor zot. Maar ik ben er bijna, dus nu geef ik niet meer op.”

Opbrengst naar het goede doel

De opbrengst van de uitverkoop gaat naar de Koning Boudewijnstichting. Martine Delsart heeft dat zelf beslist bij het opstellen van haar testament. Het geld zal culturele en humanitaire projecten in Leuven ondersteunen. Ook het handelspand wordt bezit van de stichting. Wat daar precies mee zal gebeuren, is nog niet bekend.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen