Aarschot voert op 1 juli fietszone in

De stad Aarschot is na Kortrijk de tweede stad in Vlaanderen die een fietszone aankondigt. Een fietszone is een aaneengesloten zone van een aantal fietsstraten, waar de fietser voorrang heeft op de auto.

Primeur

In de belangrijkste straten zoals de Martelarenstraat, de Theo De Beckerstraat en de Grote Markt zal je als fietser altijd voorrang hebben op de auto's. Een fietszone is een nieuw concept dat pas vanaf 1 juli wordt ingevoerd en Aarschot is samen met Kortrijk de eerste stad in Vlaanderen die zo'n zone invoert.

Fietser is koning

Het gaat eigenlijk over een aaneengesloten zone waar fietsers koning zijn zegt burgemeester Gwendolyn Rutten:"Fietsers hebben in die zone altijd voorrang, ze zullen er met drie of vier naast mekaar kunnen rijden, iets wat in een scholenstad als Aarschot nu al veel gebeurt. Dat zal nu ook wettelijk kunnen, de auto's moeten achter de fietsers blijven. We zullen de zone ook goed aanduiden met grote markeringen op de weg zodat je duidelijk weet wanneer je de stad inrijdt, dat de fietser koning is".

Op onderstaand kaartje zie je waar de fietszone komt in Aarschot.

Meest gelezen