Illustratie: Trui Chielens

De stand van het land #6: Economie

Dit is "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen. In zeven hoofdstukken maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet.  Vandaag bekijken we hoe we er in dit land economisch voor staan.

Beluister hier de zesde aflevering van "De stand van het land":

Economie moest het sluitstuk worden van het regeringswerk. Het zegebulletin over de 220.000 nieuwe jobs kreeg op zijn minst een stevige relativering mee van de experts: it's the economy, stupid. Met andere woorden: het waren goeie tijden, en België scoorde zelfs middelmatig vergeleken met de omliggende landen. Daarbovenop kwam de Marrakesh-crisis en viel de regering. De economische werf bleef onafgewerkt liggen.  

Meest gelezen