Energieleverancier Energy People failliet verklaard

Energieleverancier Energy People is failliet verklaard op 25 april. Dat heeft De Inspecteur opgemerkt in het Belgisch Staatsblad. Energy People was een kleine speler op de energiemarkt die vorig jaar bekend maakte met z'n activiteiten te stoppen. Hun klanten moesten daarom tegen 1 januari een nieuwe leverancier zoeken.

Je zou denken dat het faillissement daardoor geen probleem is voor de vroegere klanten, maar heel wat onder hen moeten nog geld terugkrijgen van Energy People. Het gaat dan vooral om voorschotfacturen die werden betaald en waarvan nog een gedeelte teruggestort moet worden door het bedrijf. Iets dat heel wat voeten in de aarde had bleek de afgelopen weken al. De Inspecteur kreeg vele klachtenmails over terugbetalingen die uit bleven, ondanks beloftes die werden gemaakt.

Hier en daar gebeurde wel terugbetalingen maar zeker niet bij iedereen. Voor hen is dit faillissement nu wel een pijnlijke zaak.

Eerste keer

Volgens de Ombudsman van de Energiesector Eric Houtman is het de eerste keer in ons land dat een energieleverancier failliet wordt verklaard. Daarom analyseren ook zij de zaak nu om een zo goed mogelijk antwoord te kunnen geven op klachten die ze binnen krijgen.

Eric Houtman: "Het dossier is nu in een gerechtelijke fase terecht gekomen en bemiddeling zit er dus niet meer in. De bal ligt op dit moment in het kamp van de curator en daardoor zullen terugbetalingen niet evident zijn. Hij zal eerst het actief moeten ten gelde maken voor schuldeisers een mogelijke terugbetaling ontvangen. Klanten aan wie Energy People nog geld verschuldigd is melden zich best bij de curator, maar ook wij zijn beschikbaar voor vragen en zullen het nodige doen hen alle informatie te bezorgen."

De Ombudsdienst van de Energiesector kan je best contacteren via deze website.

Meest gelezen