Feesttent blijft dicht voor Diepenbeekse studentenclub die zich niet aan de regels had gehouden

De tweede week van de presesverkiezingen in Diepenbeek is niet goed begonnen. De studentenclub Boves-Luci hield zich maandag niet aan de regels waardoor burgemeester Rik Kriekels meteen de festiviteiten liet stopzetten. De tent mag niet meer gebruikt worden voor hun feesten.

Het begon allemaal met een feesttent die er in een erbarmelijke toestand bijlag. Na een waarschuwing was de tent tegen maandag al volledig opgeruimd. Daarna lapte de studentenclub Boves-Luci nog andere regels aan zijn laars. Het grootste probleem was dat de studenten van de club zich niet aan de geluidsnormen hielden. Hun feestje werd meteen stilgelegd en ook hun vergunning voor de rest van de week raakten ze kwijt. De vier andere studentenclubs die zich wel aan de regels hielden, kunnen ongestoord verder feesten.

Vernieling

De brievenbus van een buurtbewoner werd afgelopen week vernield. "Het is onbegonnen werk om aan te tonen wie verantwoordelijk is voor de schade", laat burgemeester Kriekels weten. Hij doet een oproep naar alle studentenverenigingen die verkiezingen organiseren om solidair 80 euro te geven aan de man die zijn brievenbus moet vergoeden. "Ik ben over het algemeen heel tevreden over het gedrag van de studenten", zegt Kriekels. "Het is dan wel een teleurstelling als sommigen denken dat ze meer mogen dan de rest en zij moeten dan de gevolgen dragen. Goede afspraken maken goede vrienden. Voor de rest kan iedereen gewoon zijn gang gaan."

Meest gelezen