Videospeler inladen...

Guinese gemeenschap excuseert zich voor rellen na geruchten over kindermisbruik op school in Schaarbeek

De Guineese gemeenschap in Schaarbeek heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor de commotie die er is ontstaan na vermeend kindermisbruik op een school in de gemeente. Dat deden ze na een ontmoeting met burgemeester Bernard Clerfayt (Défi), die besliste om maandag de school opnieuw te openen. 

Toen vorige week bij een meisje van vier bloed ontdekt werd in de slip, dachten de ouders dat hun kind werd misbruikt. Dat leidde tot heel wat commotie aan de school van het meisje. Zo'n 200 mensen kwamen er bijeen om te protesteren. Een protest dat onder andere door berichten op sociale media werd aangestuurd. Het liep zelfs uit de hand en de politie moest tussenkomen met traangas.  Daarop besliste de burgemeester om de school tijdelijk te sluiten.

Wij willen ons excuseren bij iedereen die gechoqueerd was door wat er aan de schoolpoort is gebeurd

Dillo Souleymane, Guineese gemeenschap in Schaarbeek

Intussen raakte bekend dat de ouders hebben samengezeten met de wetsdokter die hun dochter heeft onderzocht. Uiteindelijk oordeelden de ouders ook zelf dat hun dochter niet werd misbruikt, maar dat het gaat om een zeldzame aandoening.  De Guineese gemeenschap, waartoe de familie behoort,  zit verveeld met het feit dat het protest aan de schoolpoort uit de hand is gelopen. Tijdens een ontmoeting met de ouders van het meisje en de burgemeester hebben ze zich dan ook uitgebreid geëxcuseerd voor wat er allemaal is gebeurd. "Wij willen ons excuseren bij iedereen", zegt Dillo Souleymane van de Guineese gemeenschap in Schaarbeek. "Wij excuseren ons bij alle vrouwen, mannen en de hele Belgische gemeenschap. Bij iedereen die was gechoqueerd door wat er is gebeurd. "

School gaat maandag terug open

Ook de burgemeester hoopt dat de rust nu terugkeert. De school in Schaarbeek gaat maandag weer open. "We zullen ervoor zorgen dat iedereen veilig naar school kan", zegt de burgemeester van Schaarbeek Clerfayt. " We zullen ook psychologische begeleiding voorzien voor iedereen die dat wenst." 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen