Videospeler inladen...

Bekijk hier hoe Martine Tanghe voor één keer "Karrewiet" presenteerde: "Ze mogen het me zeker nog eens vragen"

"Hallo, ik ben Martine en ik ben hier voor één keer in de plaats van Mariam of Jelle." Op die manier verwelkomde Journaalanker Martine Tanghe vandaag de kijkers van ons jeugdjournaal "Karrewiet". Ze nam het voor één keer over van Jelle Mels en Mariam El Mandoudi, de vaste ankers. "Het was echt heel leuk." 

De "Karrewiet"-kijkers keken daarnet misschien even vreemd op. Niet het vertrouwde gezicht van Jelle of Mariam, maar wel Martine Tanghe dook op om het nieuws van de dag voor hen te brengen. Jelle en Mariam zijn namelijk in volle voorbereiding van "De grote Karrewiet verkiezingsshow", die morgen wordt opgenomen. 

Bekijk hieronder de volledige "Karrewiet" met gastpresentator Martine Tanghe en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

"Ik vond het heel leuk om te doen", reageert Martine Tanghe na de opnames. "Eigenlijk was er niet zoveel verschil met "Het Journaal", vond ik. Alle onderwerpen die in "Karrewiet" aan bod kwamen, konden ook in "Het Journaal" zitten. Ik heb niet het gevoel dat ik de lat lager moest leggen."

De manier van presenteren is natuurlijk wel wat anders. "Jelle en Mariam zeiden me op voorhand dat ik geen moeilijke woorden mocht gebruiken. Maar dat probeer ik sowieso al te vermijden in "Het Journaal". Soms kan het natuurlijk niet anders, maar dan probeer ik ze wel uit te leggen. Het grootste verschil was de stijl. Ik heb het nu meer vertellend gebracht, losser. En ik heb de kijkers - de Karrewieters in dit geval - meer proberen aan te spreken. Dat doe je niet meteen in "Het Journaal"."

Eigenlijk was er niet zoveel verschil met "Het Journaal"

"Ik ben ooit talen gaan studeren omdat ik eigenlijk het onderwijs in wilde", bekent Tanghe. "Ik leg graag zaken uit. En net dat doe je ook in een Journaal of, zoals vandaag, in "Karrewiet". Dat is ook een beetje lesgeven."

En of het voor herhaling vatbaar is? "Ze mogen het mij zeker nog eens vragen", lacht ze. 

Bekijk hieronder nog enkele foto's van de opnames: 

Meest gelezen