"Hij heeft al veel opgegeten, maar geld, nee, dat had hij nog nooit gedaan"

Nadat Judith en Neil Wright uit Llandudno, een badplaats aan de noordkust van Wales, inkopen gedaan hadden in een plaatselijke winkel, werden ze thuis verrast door een opmerkelijke ontvangst van hun hond Ozzie. Die had er namelijk niets beters op gevonden dan een enveloppe met een geldbeurs, die via de gleuf van de brievenbus in de hal terechtgekomen was, in zijn muil te steken en de inhoud vervolgens met zijn tanden uit elkaar te scheuren. Niet alleen het geld ging verloren, de Wrights moesten daarna ook nog eens de dierenarts betalen om de hond van de vreemde maaginhoud te verlossen.

In de maag van het dier zaten immers niet alleen stukjes papier van het geld, maar ook delen van de plastieken geldbeurs, inclusief het metalen sluitingsmechanisme. Voor de behandeling door de dierenarts moest 130 pond (150 euro) betaald worden. "Maar gelukkig is hij nu volledig hersteld", aldus een opgeluchte Neil Wright op BBC News. 

"We wisten uit ervaring dat hij al een en ander opgegeten had, maar geld, nee, dat nog nooit", aldus zijn 64-jarige echtgenote. Uiteindelijk bleek er 160 pond (185 euro) in de enveloppe te zitten, een bedrag dat een vriend hen schuldig was en die dus dacht dat het geen probleem zou zijn om dat in de brievenbus van de Wrights achter te laten. Neil Wright op nieuwswebsite Daily Mail: "Maar toen we dus thuis kwamen, vonden we dat bedrag voor een groot gedeelte verspreid over de hal en de keuken."

Het gezin overweegt nu om die brievenbus afgesloten te maken, waardoor de post niet op de grond van de hal valt. Of het geld dat verloren gegaan is nog gerecupereerd kan worden, is nog maar de vraag. Wat overbleef en teruggevonden werd van het geld werd alvast naar de bank gestuurd.

Meest gelezen