Nieuw circulatieplan in Aarschot: stad draait klok negen jaar terug

Vanaf 1 juli zal je in Aarschot opnieuw van de Bonewijk via de Martelarenstraat naar de Grote Markt kunnen rijden. Dat is opmerkelijk, want negen jaar geleden had een vorig bestuur net het omgekeerde beslist. Maar na jaren van discussie en druk van de handelaars draait het nieuwe stadsbestuur de klok dus terug.

Het was één van de verkiezingsbeloftes van burgemeester Gwendolyn Rutten en nu voegt ze dus de daad bij het woord. Het verkeer zal vanaf 1 juli via de Martelarenstraat opnieuw richting de Grote Markt kunnen rijden. Meteen wordt ook de Grote Markt aangepakt.

Grote Markt deels verkeersvrij

Vanaf de Grote Markt zal je enkel nog richting Rillaar kunnen rijden. Het andere deel van de Grote Markt wordt verkeersvrij (er zal enkel nog lossen en laden mogelijk zijn) zodat mensen die te voet vanaf de parking Demervallei (Centrumparking) komen, zonder autoverkeer te kruisen, de stad in kunnen.

Ook komen er een aantal kortparkeerplaatsen en twee parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Tegelijk wordt in een groot deel van het centrum een fietszone ingevoerd. Meer daarover lees je in dit artikel.

De aanpassing van de rijrichting van de Martelarenstraat heeft ook gevolgen voor het verkeer in heel wat andere straten. Een overzicht vind je in onderstaand plan.

Meest gelezen