Videospeler inladen...

Ouders 4-jarig meisje Schaarbeek zeggen nu ook dat dochter niet misbruikt is

De ouders van het meisje dat de aanleiding was voor oproer aan een school in Schaarbeek, roepen op tot kalmte. Na een gesprek met de wetsdokter geloven ze dat hun dochter niet misbruikt is. Het meisje zou een zeldzame aandoening hebben waardoor er bloed gevonden werd in haar slip.

De voorbije dagen verzamelden zo'n 200 mensen aan een school in Schaarbeek na geruchten van misbruik bij een 4-jarig meisje. Na onderzoek door een wetsdokter oordeelde het parket dat er geen sprake was van zedenfeiten, maar dat het meisje een infectie had. Maar dat werd zowel door de ouders van het meisje als andere ouders niet geloofd. Ze kwamen dan ook op straat en eisten gerechtigheid. Het protest aan de schoolpoort liep uit de hand en de politie moest onder andere traangas gebruiken om de woedende menigte uit elkaar te halen. Burgemeester Clerfayt (Défi) besliste zelfs om de school voor de rest van de week te sluiten.

Het meisje heeft een zeldzame aandoening, er is dus geen sprake van misbruik
Stéphan Jans, advocaat

Intussen hebben de ouders van het meisje samengezeten met de wetsdokter, die hen heeft uitgelegd dat het meisje een zeldzame aandoening heeft. "De ouders zijn opgelucht dat hun dochter niet misbruikt werd", zegt Stéphan Jans, advocaat van de familie.  "Het meisje heeft een zeldzame aandoening, dus er is geen sprake van misbruik."

De ouders hopen dat de rust terugkeert en iedereen maandag naar school kan

Stéphan Jans, advocaat

De ouders roepen nu op tot kalmte en hopen dat iedereen maandag opnieuw naar school kan. "Het feit dat de diagnose en uitleg op zich liet wachten, heeft tot angst en boosheid geleid", verklaart de advocaat. "Maar nu we zeker weten dat het meisje niet misbruikt is, hopen de ouders dat de rust terugkeert."

Schaarbeek dient klacht in tegen Brusselse raadsleden

De geruchten van vermoedelijk misbruik zouden aangestuurd zijn door enkele Brusselse raadsleden, die ook zouden hebben opgeroepen tot geweld. Zij ontkennen de aantijgingen, maar het Schaarbeekse schepencollege heeft gisterenavond wel beslist om klacht tegen hen in te dienen. Dat zou vandaag gebeuren.  

Herbekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen