Videospeler inladen...

Paraffinespoor maakt Gentse ring gevaarlijk glad

De brandweer waarschuwt voor een gevaarlijk glad paraffinespoor op de oostelijke ring rond Gent. Het zal nog een hele tijd duren voor alles is opgeruimd. Het verkeer rijdt best om via de westelijke ring.

Het paraffinespoor begint in Ertvelde en loopt dan via de Kennedylaan en de R4 tot aan de E40 in Sint-Denijs-Westrem. De brandweer is met verschillende ploegen in de weer om het wegdek te reinigen. Maar die klus zal zeker tot de middag duren.

Brandweerkapitein de Smet: "Het is een vrij lastig product. De paraffine is gestold op het wegdek en kan alleen met warm water en een sterk detergent worden verwijderd. Op beton lukt dat nog, maar op asfalt is het veel moeilijker."

Het autoverkeer wordt gevraagd om de westelijke ring rond Gent te nemen of héél voorzichtig te zijn. Die waarschuwing geldt zeker voor motorrijders. De brandweer van de zone Centrum heeft voor de opruiming bijstand gevraagd van omliggende zones.

Het spoor begint dus in Ertvelde. Brandweerkapitein De Smet: "Daar is de rit van de vrachtwagen begonnen. Blijkbaar verloor hij de paraffine, telkens wanneer hij moest remmen. De vrachtwagen is inmiddels geïdentificeerd. Hij was al op zijn eindbestemming in Leuven aangekomen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen