Rachid, Mous en Youssef Lamrabat zullen het programma "Ramadamadingdong" dragen.

Studio Brussel lanceert programma over ramadan: "Verwacht zeker evenveel hespenrolletjes als couscous"

Op zondag 5 mei begint de moslimgemeenschap aan de ramadan, de jaarlijkse vastenmaand. Vanaf dinsdag 7 mei lanceert Studio Brussel daarom "Ramadamadingdong", een radioprogramma dat gedurende de ramadan iedere dinsdag jonge mensen samenbrengt van zonsondergang tot middernacht.

Het programma wordt gedragen door drie broers: Rachid, Mous en Sef Lamrabat (zie foto bovenaan). Vijf weken lang nodigen zij elke dinsdag na zonsondergang een reeks gasten uit. Tijdens de Iftar, een maaltijd om het vasten te verbreken, beantwoorden ze dan alle vragen die zij of de luisteraars hebben over de ramadan. Ze spelen ook hun favoriete hiphop-en electronummers.

De gasten zijn een mix van mede-moslims en rasechte Vlamingen. Onder meer Goedele Wachters, Elodie Ouédraogo, Faisal en Hakim Chatar komen langs en zullen de hele dag mee vasten. Goedele Wachters zal zo op dinsdag 28 mei "Het Journaal" van 19 uur nuchter presenteren. 

De broers Lamrabat

De broers Lamrabat hebben hun roots in Marokko, maar groeiden op in Sint-Niklaas. Dat geeft een verrassende "mix", zegt Mous Lamrabat: "Onze jeugd was een smeltkroes van Marokkaanse en Vlaamse invloeden. Ook vandaag leven we nog zo: we splitten onze tijd tussen hier en daar. Die mix is ook wat we naar 'Ramadamadingdong' willen vertalen", zegt hij. "Verwacht zeker evenveel hespenrolletjes als couscous!"

In het dagelijkse leven houden de broers zich met erg uiteenlopende dingen bezig. Mous Lamrabat, de middelste broer, werkte als modefotograaf al voor Nike, Puma en het Afrikaanse Nataal. Hij heeft bijna 32.000 volgers op Instagram (zie foto) en rondde een maand geleden zijn eigen internationale tentoonstelling "Mousganistan" af, in zijn geboortestad Sint-Niklaas.

Rachid, de oudste, heeft dan weer een eigen marketingbureau en is auteur van het boek "Etnomarketing, het vertrouwen van de nieuwe consument". Dat werd bekroond tot het beste marketingboek van 2018. De jongste, Youssef of kortweg Sef, is grafisch ontwerper. Hij runt "Immigrand", een eigen kledinglijn. 

Met Ramadamadingdong willen we aan de hand van entertainment een ongefilterd inzicht geven in de hedendaagse moslimcultuur

Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel

"Met Ramadamadingdong willen we aan de hand van entertainment een ongefilterd inzicht geven in de hedendaagse moslimcultuur", zegt nethoofd van Studio Brussel Jan Van Biesen. "Dat kan alleen als je gasten zoals de broers Lamrabat een eigen platform geeft."

Uitzendingen

"Ramadamadingdong" is op Studio Brussel te horen van dinsdag 7 mei tot en met dinsdag 4 juni, wekelijks elke dinsdag na zonsondergang tot middernacht: 

  • Dinsdag 7 mei van 21.11 uur tot middernacht
  • Dinsdag 14 mei van 21.22 uur tot middernacht
  • Dinsdag 21 mei van 21.32 uur tot middernacht
  • Dinsdag 28 mei van 21.40 uur tot middernacht
  • Dinsdag 4 juni van 21.48 uur tot middernacht

Meest gelezen