Rock Werchter voegt extra namen toe aan affiche op donderdag na kritiek over ingekorte programma

Het muziekfestival Rock Werchter voegt extra namen toe aan de affiche op donderdag, nadat er kritiek gekomen was over het ingekorte programma die dag. Onder andere Mogwai, Black Box Revelation, Zwangere Guy en Geike zullen de eerste dag van het festival optreden. 

Eind maart kondigde Rock Werchter aan dat de line-up van het festival volledig was. Maar er was kritiek op het ingekorte programma op donderdag. "Dat lossen we graag op", zegt woordvoerster Nele Bigaré. "Daarom en ook omdat we gewoon zin hebben in meer Rock Werchter, worden vandaag 9 namen aan de line-up toegevoegd. Belgen die we er graag bij hebben, straffe vrouwen, een extra dosis rock 'n roll."

Nieuwe namen voor donderdag zijn Mogwai, Black Box Revelation, Zwangere Guy, Miss Angel, Palace, Geike, The Vintage Caravan en Georgia. Ook Deaf Havana is er op donderdag en niet op zondag zoals eerder aangekondigd. Ibibio Sound Machine wordt dan weer toegevoegd aan het programma van The Slope op zondag. Pink en Bastille blijven de headliners voor donderdag.

De organisatoren hebben ook het tijdsschema bekendgemaakt van hoe laat welke groep optreedt. Festivalgangers kunnen dus beginnen met hun programma in elkaar te puzzelen. 

Rock Werchter vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. Ondertussen zijn meer dan 80 procent van de tickets de deur uit. Er worden per festivaldag 1.000 extra tickets in verkoop gebracht, ook voor de uitverkochte vrijdag en zaterdag. 

Meest gelezen