Videospeler inladen...

Van kussen tot waterkoker, Brussels luxehotel geeft alles gratis weg

Liefdadigheidsinstellingen en verenigingen kunnen gratis spullen ophalen in het voormalige Four Points Sheraton Hotel in Brussel. De nieuwe eigenaar van het hotel geeft, in het kader van duurzaamheid, de volledige achtergelaten inboedel weg.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 mei kunnen liefdadigheidsorganisaties en verenigingen gratis spullen ophalen in het oude Four Point Sheraton Hotel in Brussel. Het hotel werd overgenomen door Qbic, een duurzaam en ecologisch hotelconcept dat dit najaar de deuren opent in onze hoofdstad. In die geest hoopt manager Bert Vandewaetere om de volledige inboedel van het oude hotel een tweede leven te kunnen geven.

Kussens, minibars en strijkplanken

Het aanbod is indrukwekkend, want alle 128 kamers werden leeggehaald. “Er zijn 628 kussens, meer dan 400 donsdekens, 128 minibars, strijkplanken en strijkijzers enzovoort”, vertelt Vandewaetere. "Vergaderzalen waar 24 uur geleden nog vergaderd werd, zijn nu gevuld met meubels en andere spullen."

De actie lokt heel wat geïnteresseerden. In de voormiddag waren al 70 van de 128 strijkijzers de deur uit. Ook verenigingen tonen interesse, zoals bijvoorbeeld een voetbalclub die er inspiratie en spullen vond om hun kantine te herinrichten. De weggeefactie loopt nog vandaag en morgen, telkens van 9u tot 18u.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen