Plantentuin van Meise opent een museum over hout

De Plantentuin van Meise opent een houtmuseum. Met de naam HOUTlab toont de Plantentuin alle aspecten van hout én zijn er enkele unieke exemplaren te bewonderen.

Een museum over hout, het lijkt banaal en toch is het erg speciaal. Dat zegt bioloog Koen Es van de Plantentuin. "Bosmusea vind je overal ter wereld, maar een museum met alles over hout is een primeur." En dat dat museum erg indrukwekkend is, zie je al meteen aan de buitenkant. "Sommige werken zijn zo groot dat ze zelfs niet in het gebouw geraken. Zoals een vijf ton wegende schijf van een 2000 jaar oude mammoetboom of Sequoiaboom." Die hebben de Verenigde Staten geschonken bij de ontmanteling van het Amerikaans Paviljoen op Expo '58. "Sindsdien is die nooit meer tentoongesteld aan het publiek." vertelt Es enthousiast. 

Afrikaanse schoonheid

Een ander pronkstuk, ook al te groot voor binnen, ligt aan de ingang van het binnenplein. "Een 10,5 meter lange boomstam van een Perocopsis uit Congo, die geschonken werd door het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika." zegt Es. Al dat moois ontdekken? Plan dan je bezoekje via de website van de Plantentuin. Voor het museum hoef je niet extra te betalen, het zit in de prijs van je ticket. 

Meest gelezen