Videospeler inladen...

Belgische violiste Sylvia Huang plaatst zich voor halve finale Koningin Elisabethwedstrijd

De Belgische violiste Sylvia Huang heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd . De 25-jarige Huang is de enige Belgische deelnemer aan de prestigieuze wedstrijd.

Sylvia Huang moest in de eerste ronde een solosonate van Bach, een sonate voor viool en piano van Beethoven en een vingerbrekend capriccio van Paganini vertolken. Ze kon de jury blijkbaar overtuigen, want ze is bij de 24 halvefinalisten.

Huang is een orkestvioliste; eerst kwam ze op haar achttiende  bij het Nationaal Orkest van België, waarmee ze in 2013 trouwens de pianisten van de Koningin Elisabethwedstrijd begeleidde. Daarna, op nauwelijks 20-jarige leeftijd, verhuisde ze naar het gerenommeerde Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam, waar ze eerste viool speelt. Ze speelt ook in een strijkkwartet, het GoYa Quartet Amsterdam.

Van 6 tot en met 11 mei zijn er de halve finales in het Flageygebouw, die live worden uitgezonden op televisie: op Canvas (namiddag) en het kanaal van Ketnet (’s avonds). Via het internet kijken kan ook: Canvas.be en VRT NU. En op de radio brengt Klara de avond-halvefinales rechtstreeks, met een samenvatting van de namiddag. In de halve finales spelen de kandidaten het verplichte werk "Scherzo- Bagatelle" voor viool en piano van de Belgische componist Bram Van Camp.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen