Archieffoto 1 mei Frankrijk
AFP or licensors

Gele hesjes verzamelen voor 25e keer in Frankrijk: magerste opkomst tot nu toe

De gele hesjes zijn opnieuw op straat gekomen in Frankrijk. Het was de 25e keer sinds midden november dat ze betoogden tegen het sociale en fiscale beleid van de regering. De voorbije weken liep het aantal deelnemers terug, tot het diepterecord van vandaag.

Voor heel Frankrijk zou het nog om zo'n 19.000 betogers gaan. In de hoofdstad waren dat er ongeveer 1.500. Dat zijn de officiële cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar deze cijfers worden vaak door de demonstranten zelf betwist. 

Drie betogingen goedgekeurd in Parijs

In Parijs waren vandaag drie betogingen goedgekeurd, waaronder een optocht langs mediagebouwen in het westen van Parijs en een "feestelijke bezetting" van de luchthaven Roissy-Charles-de-Gaulle. Ook in steden als Lyon, Toulouse en Montpellier was er opgeroepen om te betogen.

Vorige week werden door de autoriteiten in totaal 23.600 manifestanten geteld doorheen Frankrijk, de gele hesjes zelf telden daarentegen meer dan 60.000 betogers.

Meest gelezen