Videospeler inladen...

Nieuw keizerspaar toont zich voor het eerst aan het Japanse volk

Keizer Naruhito en keizerin Masako hebben zich vandaag voor het eerst aan het Japanse volk getoond. Voor een opgewonden menigte verscheen het kersverse keizerspaar op het balkon van hun paleis in Tokio. Dit zijn de eerste foto's.

Een drukte van jewelste vanochtend bij Kokyo, het keizerlijk paleis in Tokio.  Dat is uitzonderlijk, want normaal gezien is het paleis alleen open op de verjaardag van de keizer en na Nieuwjaar, op 2 januari.

AFP or licensors

Maar vandaag mochten de Japanners ook binnen, voor een speciale gelegenheid: de nieuwe keizer van Japan en zijn eega zouden zich voor het eerst tonen aan het volk.

De nieuwsgierigen moesten uren aanschuiven om een eerste glimp op te vangen van de nieuwe keizer, die deze woensdag zijn vader, Akihito, opvolgde.

AFP or licensors

Uiteindelijk werd het geduld van de wachtenden beloond: keizer Naruhito en keizerin Masako verschenen met hun hofhouding op het balkon van het keizerlijk parleis.

De verzamelde fans reageerden heel enthousiast toen de Japanse royals hen begroetten.

AFP or licensors

De keizer en de keizerin werden geflankeerd door kroonprins Akishino (links) en prins  Hitachi, de oom van de keizer.

AFP or licensors

De keizer sprak de menigte ook kort toe. "Ik bid voor uw gezondheid en geluk", zei de 59-jarige vorst.  “En ik hoop dat ons land zich verder kan ontwikkelen door hand in hand te gaan met andere landen en wereldvrede na te streven.”

Naruhito stond hand in hand met de keizerin, die een gele jurk en hoed droeg, terwijl ze naar het volk wuifden.

AFP or licensors

Het hele tafereeltje speelt zich vandaag zes keer af, om aan zo veel mogelijk mensen de kans te geven om de nieuwe vorsten te zien.

Bekijk hieronder beelden van keizer Naruhito en keizerin Masako:

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen