Videospeler inladen...

Luxemburg neemt afscheid van oud-groothertog Jean, Belgische koninklijke familie ruim vertegenwoordigd

De Luxemburgers nemen vandaag afscheid van oud-groothertog Jean, die op 23 april overleed op 98-jarige leeftijd. De staatsbegrafenis vindt plaats in de kathedraal Notre-Dame in Luxemburg-Stad.

De Belgische koninklijke familie is ruim vertegenwoordigd op de begrafenis. Groothertog Jean was dan ook getrouwd met Joséphine-Charlotte, de zus van koning Boudewijn en koning Albert II. Het echtpaar kreeg vijf kinderen. Joséphine-Charlotte overleed in 2005.

Koning Filip en koningin Mathilde, kroonprinses Elisabeth, koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz, prins Laurent en prinses Léa wonen de begrafenisplechtigheid bij.

(Lees verder onder de foto)

Archiefbeeld: Jean van Luxemburg.
Reporters

Rouwperiode

Jean werd geboren op 5 januari 1921, als oudste zoon van groothertogin Charlotte en prins Félix van Bourbon-Parma. Op 12 november 1964 volgde hij officieel zijn moeder op als groothertog van Luxemburg. Jean deed op 7 oktober 2000 troonsafstand ten voordele van zijn oudste zoon Hendrik.

Er is momenteel een rouwperiode van twaalf dagen in Luxemburg. Het enige Groothertogdom ter wereld telt ongeveer 600.000 inwoners.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen