Videospeler inladen...

Passagiersvliegtuig glijdt van landingsbaan in de rivier in Florida: alle inzittenden hebben het overleefd

In Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida, is een passagiersvliegtuig van de landingsbaan op de militaire luchthaven afgegleden en in een aangrenzende rivier terechtgekomen. Alle inzittenden hebben het incident overleefd, zo melden de plaatselijke politie en burgemeester van Jacksonville, Lenny Curry. 

Het vliegtuig, een Boeing 737 die vertrokken was van marinebasis Guantanamo Bay in Cuba, landde om 21.40 uur plaatselijke tijd in Jacksonville tijdens een zwaar onweer. Tijdens de landing schoof het vliegtuig door tot in de nabijgelegen St. Johnsrivier. Het belandde daar in ondiep water.

Aan boord van het toestel zaten 136 mensen, voornamelijk personeel van de militaire basis in Guantanamo en hun familieleden. Zij overleefden het ongeluk allemaal en konden snel worden geëvacueerd. Er werden 21 mensen naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand liep ernstige verwondingen op.

Door het ongeluk lekte er wel kerosine in de rivier. De hulpdiensten proberen dat onder controle te houden, meldt burgemeester Lenny Curry. Nog volgens Curry zou president Donald Trump hem opgebeld hebben om hulp aan te bieden.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen