Videospeler inladen...

Begin mei, maar in de Ardennen heeft het nog gesneeuwd

Dat het fris is voor de tijd van het jaar: vandaag zullen de temperaturen amper boven de tien graden geraken. Voorbije nacht zijn op sommige plaatsen in de Ardennen zelfs enkele centimeters sneeuw gevallen.  

Officieel zitten we al meer dan een maand ver in de lente, en in april voelde dat ook al zo aan, maar dezer dagen trekt u best nog een extra trui aan. Polaire lucht zorgt voor frisse temperaturen die in Vlaanderen nauwelijks boven de tien graden geraken.

Hoorden we u daar "winters" hoesten? Kijk dan maar eens naar deze foto's uit het zuidoosten van het land. Daar is afgelopen nacht zelfs sneeuw gevallen. Onder meer in Luik, in de streek rond Verviers en Eupen, en in de provincie Luxemburg, is er vanmorgen een wit laagje blijven liggen. Warmer dan 5 graden wordt het daar vandaag niet.

Sneeuw in Vielsalm (provincie Luxemburg). Foto met dank aan Noodweer Benelux.
Sneeuw in Hollerath (Duitsland, net over de Belgische grens). Foto met dank aan Noodweer Benelux.
Sneeuw in Kelmis.

Opmerkelijk? Zeker. Uitzonderlijk? Niet echt. Sneeuw valt niet vaak in deze tijd van het jaar, maar het is wel al eerder voorgekomen. In 2013 is er ook nog eens een paar centimeter sneeuw gemeten in de maand mei, in de Hoge Venen.

Ook vanavond verwacht het KMI trouwens nog plaatselijke buien, in Hoog-België met winters karakter. Lokaal onweer en korrelhagel blijven mogelijk. Ook zondag en maandag blijft het zeer fris in het hele land en kunnen er nog buien vallen. Dinsdag wordt droger en wat zachter. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen