Archieffoto Benin
AFP or licensors

Lichaam gevonden in nationaal park in Benin nadat 2 Franse toeristen vermist zijn geraakt

In een nationaal park in Benin in Afrika is een lichaam aangetroffen. Eerder deze week raakten er  twee Franse toeristen en hun gids vermist. 

Afgelopen woensdag raakten de drie vermist in het Pendjari National Park. "Vandaag is er een lichaam gevonden", stond in de verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Benin te lezen. “Het lichaam is nog niet geïdentificeerd. We kunnen nog geen conclusies trekken over het lot van de drie vermiste personen.” 

Volgens de nieuwszender France 24 zou de chauffeur doodgeschoten zijn en werd het voertuig verbrand. Maar officiële bronnen willen dit nieuws niet bevestigen. 

Extremistisch geweld in West-Afrika

De veiligheidssituatie in Benin wordt beschouwd als stabiel. Ondanks het extremistische geweld dat de regio treft. Zo zijn er in West-Afrika verschillende jihadistische groepen aanwezig verbonden aan Al Qaeda en IS.

De chaos die sinds 2012 in Mali heerst heeft zich verspreid naar Burkina Faso. In het buurland van Benin waren er al verschillende terreuraanslagen. Benin ligt naast Niger en Nigeria, ook deze landen hebben te maken met gewelddadig extremisme. "De nabijheid van Burkina Faso, Niger en Nigeria, en de makkelijke oversteekbaarheid van de grenzen, maken Benin vatbaar voor terreurdreigingen", zei het Afrikaanse Instituut voor Security Studies.

Frankrijk heeft zijn burgers laten weten dat het terroristische risico niet volledig kan worden uitgesloten in Benin en adviseerde hen om er de grootste voorzichtigheid te betrachten.

Meest gelezen