Videospeler inladen...

Van "Studio Brussel is zijn stem kwijt" tot "warme vriend": collega's en vrienden van Lambrecht aangeslagen

De collega's en vrienden van Christophe Lambrecht reageren bijzonder aangeslagen op de dood van de Studio Brussel-presentator. Voor Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen was Lambrecht de stem van de zender. Presentator Tomas De Soete verliest een waardevolle vriend. 

Christophe Lambrecht stierf aan de gevolgen van hartproblemen op 48-jarige leeftijd. Zijn plotse overlijden valt ook zijn collega's bij muziekzender Studio Brussel bijzonder zwaar. Nethoofd Jan Van Biesen: "We verliezen de warmste collega die we hadden. Hij was een minzaam, fantastisch mens."

Lambrecht was een icoon van de zender. Hij presenteerde er 20 jaar lang, een unicum. "Hij heeft op alle mogelijke manieren zijn stempel gedrukt op Studio Brussel. Als radiomaker was hij ongeëvenaard en hij presenteerde op een onnavolgbare manier. En die stem. Wij verliezen hier vandaag onze stem."

Op Studio Brussel is voorlopig alleen maar de favoriete muziek van Christophe Lambrecht te horen en dat zeker tot morgenmiddag 13 uur. "We zijn allemaal murw geslagen", legt Van Biesen uit. "Niemand is hier nog in staat om te functioneren, laat staan presenteren. We draaien nu alleen maar muziek, muziek die Christophe graag hoorde."

"Hij was een grote meneer. Hij was de mayonaise van het team, iedereen zag hem graag. Dat hij er niet meer is, is ondenkbaar. Voor ons, maar ook voor honderdduizenden luisteraars."

Beluister hier het gesprek met collega Eva De Roo waarin ze vertelt waarom er momenteel alleen maar muziek te beluisteren is op StuBru:

Bekijk de reactie van StuBru-nethoofd Jan Van Biesen op het overlijden van Christophe Lambrecht hier:

(Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Hij was een waardevolle vriend. Op een dag als deze had ik 'm heel goed kunnen gebruiken

Tomas De Soete

Presentator Tomas De Soete werkte lang met Christophe Lambrecht samen. Ze waren generatiegenoten bij StuBru. "Christophe was een warme en goeie vriend en een gedroomde collega. Ik kan het amper geloven. Niemand zag dit aankomen."

Ook De Soete roemt Lambrecht om zijn stem. "Hij had een van de mooiste stemmen van Vlaanderen en hij kende ook heel veel van muziek. Hij was een fantastische dj. Maar hij was vooral een lieve, warme mens en een waardevolle vriend. Op een dag als deze had ik 'm heel goed kunnen gebruiken."

Bekijk de reactie van vriend en collega Tomas De Soete op het overlijden van Christophe Lambrecht hier:

(Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Op sociale media betuigen heel wat collega's, vrienden en luisteraars hun medeleven:

Bekijk het verslag over de reacties over het overlijden van Christophe Lambrecht uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen