Foto Kurt bvba

Boutersem beloont goed rijgedrag

Het gemeentebestuur van Boutersem geeft inwoners die zich aan de verkeersregels houden een cadeaubon. Zaterdagavond liep de actie tijdens een algemene politiecontrole. De autobestuurders die de regels niet overtraden, maakten kans op een cadeaubon van 20 euro.

Het gemeentebestuur van Boutersem wil inwoners belonen voor goed rijgedrag in het verkeer. Ze organiseerden zaterdagavond een actie waarbij alle bestuurders die zich aan de regels hielden, kans maakten op een cadeaubon van 20 euro. Vijftig autobestuurders kregen een cadeaubon. Schepen en waarnemend burgemeester Tinne Alaerts deelde de bonnen uit. "De bestuurders reageerden verrast, sommigen zeiden dat het fijn is dat ze eens beloond worden."

Geen campagnestunt

De oppositie van het gemeentebestuur is geen fan van de actie. Schepen Alaerts snapt dit niet. "Persoonlijk begrijp ik dit niet zo goed. Het is een actie die plaatsvindt op vraag van de inwoners. En het is vooral een positieve actie. Ik vind dat we onze inwoners ook eens mogen belonen." Volgens de schepen gaat het zeker niet over een campagnestunt voor de verkiezingen. "Ik sta daar namens het volledige gemeentebestuur, niet vanuit eigen initiatief of dat van mijn partij." 

Meest gelezen