2016 Tasia Wells

Schrijver George R.R. Martin: "Er zijn vijf opvolgshows van "Game of thrones" in ontwikkeling"

George R.R. Martin, de auteur van de boekenreeks "Game of thrones", stelt in zijn officiële blog dat de Amerikaanse zender HBO vijf "opvolgshows" van de fantasy-saga "Game of thrones" in de pijplijn heeft. Drie daarvan zijn in ontwikkeling, twee shows zitten nog in de scriptfase. 

Martin (foto onder) schrijft in zijn recentste blogpost dat u niet alles wat u op het internet leest, moet geloven. Hijzelf laat dan weer weten dat HBO aan vijf "opvolgshows" (Martin heeft een hekel aan het woord "spin-offs") werkt.

"Drie daarvan boeken mooi vooruitgang, twee zitten in de scriptfase", klinkt het. "De aflevering die ik niet "The longest night" (De langste nacht, red.) mag noemen, zal later dit jaar gedraaid worden. Waarover gaan de opvolgshows? Dat kan ik niet vertellen. Misschien moeten sommigen onder jullie een exemplaar van "Fire & blood" oppikken en met eigen theorieën komen."

Daarmee maakt Martin meteen ook reclame voor zijn laatste boek "Fire & blood" dat een soort geschiedschrijving is van de Targaryen-dynastie. Daenerys "Dany" Targaryen zelf (of de drakenmoeder), in de tv-serie gespeeld door Emilia Clarke, liet in 2017 alvast weten dat ze niét aan spin-offs doet. "Ik doe een achtste seizoen en dat zal het zijn", liet ze toen optekenen.

Meest gelezen