Nicolas Maeterlinck

Hanswijkprocessie wordt dit jaar ingetogen bidprocessie

Dit jaar zal de Hanswijkprocessie in Mechelen er anders uitzien. Normaal kan je elk jaar genieten van honderden vrijwilligers die taferelen uitbeelden om Maria te vereren. Dit jaar zal er op zondag 19 mei, een week vroeger dan normaal, enkel een ingetogen bidprocessie plaatsvinden.

De Hanswijkprocessie trekt al sinds 1272 door de straten van Mechelen op zondag voor Hemelvaartsdag. Dit jaar willen de organisatoren zich maximaal voorbereiden op de 750ste verjaardag van de processie die over vier jaar plaatsvindt. Daardoor zal er op 19 mei enkel het schrijn, dat is een versierde kist waarin relikwieën worden bewaard van de Heilige Rumoldus, het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk en het Heilig Sacrament door de stad gedragen worden. In de Hanswijkbasiliek is er een slotplechtigheid. 

Enorm populair 

De Hanswijckprocessie lokte de voorbije jaren duizenden bezoekers. In de komende jaren kan je opnieuw de normale Hanswijkprocessie bewonderen en in 2023 vindt de feestelijke viering van 750 jaar Hanswijkprocessie plaats. 

Meest gelezen