Videospeler inladen...

StuBru draait nog hele dag non-stopmuziek en laat boodschappen van luisteraars horen voor Christophe Lambrecht

Studio Brussel laat zijn luisteraars de mogelijkheid om een persoonlijk bericht voor de pas overleden presentator Christophe Lambrecht na te laten op een antwoordapparaat. "Er was vraag naar", legt netmanager Jan Van Biesen in "De ochtend" uit. De reactie op het verlies is massaal. Ook de programmatie op de radiozender blijft aangepast: vandaag zal nog de hele dag de favoriete muziek van Lambrecht te horen zijn, en ook de rest van de week is er van 9 tot 12 uur (het ochtendblok van Lambrecht, red.) non-stopmuziek. 

Met presentator Christophe Lambrecht verliest de VRT een waar radio-icoon. Het nieuws over zijn plotse overlijden - op 48-jarige leeftijd na hartproblemen - gisteren sloeg in als een bom. Netmanager Van Biesen praat over het verlies in "De ochtend" en is duidelijk nog zwaar aangeslagen, net als vele collega's en luisteraars.

Luisteraars die de vertrouwde stem van Lambrecht sinds vandaag in het ochtendblok moeten missen. Zij kunnen een bericht voor hem achterlaten op het antwoordapparaat van 078-36 43 64. Die persoonlijke berichten worden na 9 uur op Studio Brussel uitgezonden, tussen de lievelingsplaten van Lambrecht door. (Herbekijk de reportage uit Het Journaal:)

Videospeler inladen...

"We krijgen heel veel reacties en voelen aan dat we onze luisteraars aan het woord moeten laten. Er is vraag naar. Christophe was ook écht een vriend van zoveel mensen. Radio creëert dat. Mensen zijn gehecht aan die vertrouwde stem", legt Van Biesen uit.

"Hij was gemaakt voor de radio, hij heeft het even geprobeerd bij tv. Maar toen Christophe twintig jaar geleden begon bij Studio Brussel zei hij: "Dit is mijn droom." (...) Er zijn veel presentatoren met een mooie stem, en toch had hij dat heel aparte. Het was zijn hart dat sprak. Hoe hij het ook formuleerde: geen woord te veel (in een muziekprogramma). Hoe hij dat ook twintig jaar heeft kunnen volhouden, want in de media ben je snel opgebrand."

Beluister hier het gesprek met Jan Van Biesen in "De ochtend":

Na overleg deze ochtend is beslist om vandaag nog de hele dag op Studio Brussel de lievelingsmuziek van Lambrecht te spelen. De rest van de week zal ook tijdens het vaste ochtendblok van Lambrecht, dat tussen 9 en 12 uur liep en "Music@Work" heet, non-stopmuziek te horen zijn, want "Christophe wás muziek".

Alsof we onze stem kwijt zijn

De volgende boodschap van collega Eva De Roo begeleidt vandaag de muziek: "Vandaag vooral muziek op onze radio omdat het voor ons voelt alsof we onze stem kwijt zijn. We zijn een vriend kwijt. Onze nonkel (het koosnaampje van Lambrecht op de redactie, red.). We hebben afscheid moeten nemen van onze Christophe Lambrecht, beste radiomaker in tijden en vooral een van de liefste mensen die we ooit gekend hebben. We kunnen dit niet onder woorden brengen en daarom zeggen we nu even niets. Rust zacht, lieve vriend."

Beluister hier de pakkende boodschap van Eva De Roo:

Hoe moet het nu verder ná 13 uur op Studio Brussel? "Op een bepaald moment moeten we opnieuw gaan spreken. We zien wel", laat Van Biesen weten. 

Meest gelezen