Minder plaats voor auto's, meer plaats voor fietsers in Belliardstraat in Brussel

Bestuurders die in de Belliardstraat in Brussel moeten zijn, moeten vanaf vandaag rekening houden met werkzaamheden. Er wordt namelijk meer plaats gemaakt voor fietsers.

In de Belliardstraat in Brussel beginnen vandaag werkzaamheden om langs beide kanten fietspaden aan te leggen. Vooral als u het centrum wil uitrijden via de Belliardstraat, kan u moeilijkheden ondervinden. De weg wordt er smaller, met mogelijk files tot gevolg.

Van vijf naar vier rijstroken

"Vanaf vandaag liggen er in de Belliardstraat vier rijstroken in plaats van vijf voor het autoverkeer", zegt onze verkeersexpert Hajo Beeckman. "En dat is nu echt definitief. De fietspaden die er aan beide zijden van de straat komen gaan pas volgende week maandag open. Bestuurders zullen moeten wennen aan de nieuwe situatie, maar alles is zorgvuldig doorgerekend en aangepast, zegt de bevoegde minister Pascal Smet. Dus alles zou daarna vlot moeten verlopen."

Meest gelezen