Videospeler inladen...

Minstens 58 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger

Bij de ontploffing van een tankwagen in de nacht van zondag op maandag zijn in de buurt van de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey minstens 58 doden gevallen. Dat meldt Radio France internationale (RFI). Een dertigtal mensen belandde in het ziekenhuis.

De dodentol bij een explosie van een tankwagen in de buurt van de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey is bijgesteld tot 58 doden. 

De vrachtwagen kantelde om op enkele honderden meters van een tankstation, waar hij vermoedelijk vandaan kwam. De slachtoffers probeerden brandstof over te pompen toen het voertuig ontplofte, zei minister van Binnenlandse Zaken Mohamed Bazoum op Twitter. Hij sprak van 55 doden, en 37 mensen die met brandwonden naar het ziekenhuis werden gebracht. Ook 5 voertuigen en 25 motorfietsen brandden uit.

De explosie vond plaats op een hoofdweg van Niamey richting zuidoosten. Ook omliggende huizen werden door de vlammen getroffen. De luchthaven ondervond geen hinder door de ramp.

Bekijk hieronder beelden van de  ravage na de explosie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen