Belgisch openbaar vervoer slaat handen in elkaar voor nieuwe routeplanner

De Lijn, MIVB, NMBS en TEC lanceren vandaag samen de testversie van de Smart Mobility Planner. Die stippelt de ideale route uit en houdt rekening met eventuele vertragingen. De tool werd door 3.800 proefpersonen getest en aangepast op basis van hun (ruim 800) suggesties.

De Smart Mobility Planner integreert de realtime-gegevens van de vier openbaarvervoermaatschappijen. Hij houdt je op de hoogte van vertragingen of afschaffingen bij het uitstippelen van een traject met de trein, tram, bus of metro. Ook de Villo-deelfietsen in Brussel zitten in het systeem, en op termijn zouden nog meer vervoermiddelen zoals deelfietsen en deelauto’s toegevoegd worden.

Het nieuwe platform is voor iedereen toegankelijk en wordt gedeeld met het volledige mobiliteitsnetwerk in België. Zo kunnen andere ontwikkelaars ermee aan de slag en is een uitbreiding met andere mobiliteitsdiensten mogelijk.

Het is de eerste keer dat de vier operatoren samenwerken aan één gedeelde software. Begin februari begon de testperiode, waarbij de feedback van 3.800 mensen werd geïntegreerd in de Smart Mobility Planner. De lancering van de app is gepland voor later dit jaar.

Vanaf vandaag kan je de routeplanner testen op www.smartmobilityplanner.be

Meest gelezen