Al 200 tips na opsporingsbericht van politie, "belangrijke getuige" bij verdwijning Julie Van Espen intussen gevonden

De politie heeft op vraag van het parket van Antwerpen een opsporingsbericht verspreid om de identiteit van een belangrijke getuige bij de verdwijning van Julie Van Espen te achterhalen. Het bericht wordt massaal gedeeld via sociale media en er kwamen al meer dan 200 tips binnen bij de politie. Intussen is de man gevonden. 

De politie verspreidde gisteren vijf beelden van de man, die met een rugzak rond lijkt te lopen. Ze vroeg aan de getuige om zich kenbaar te maken bij de onderzoekers of andere politiediensten. Intussen is de man geïdentificeerd en opgepakt in het station van Leuven. Hij wordt momenteel verhoord als getuige. 

Via de sociale media werd het opsporingsbericht massaal gedeeld. Op korte tijd liepen er bij de politie al meer dan 200 tips binnen. "Het is duidelijk dat het onderzoek heel erg leeft, mensen willen meewerken", vertelt onze collega Caroline Van den Berghe ter plaatse. 

Intussen gaan de zoekacties naar de vermiste vrouw onverminderd verder. Rond 10 uur zijn er opnieuw twee boten beginnen zoeken op het Albertkanaal, langs de fietsroute van het meisje. "We varen met een bootje met sonar over het kanaal om te kijken of er belangrijke zaken in het water of op de bodem liggen die kunnen bijdragen tot het gerechtelijk onderzoek", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. 

Lees verder onder de video. 

Videospeler inladen...

Julie Van Espen vertrok zaterdag in Schilde met de fiets naar Antwerpen, waar ze had afgesproken met vriendinnen, maar daar kwam ze nooit aan. Het Antwerpse parket is een moordonderzoek gestart. Intussen werden er al spullen (kledij met bloedsporen op en haar rieten fietsmandje) van Julie teruggevonden in de Carettestraat in Antwerpen, langs de fietsroute van de vrouw. Haar fiets of haar gsm werden nog niet teruggevonden. Wel werd er in de loop van zaterdagavond nog een gsm-signaal opgepikt, in dezelfde buurt. Later werd die gsm uitgeschakeld.

Meest gelezen