Premature baby's in Waregem nu dag en nacht bij ouders

Ouders van te vroeg geboren baby's kunnen nu dag en nacht bij hun kindje blijven. De premature baby's hoeven niet meer naar een aparte afdeling. Dat kan op de nieuwe koala-kamer, de allereerste in onze provincie.

In de materniteit van het O.L.V. van Lourdesziekenhuis in Waregem is vanmorgen de eerste koala-kamer in West-Vlaanderen voorgesteld. Met die kamer wil het ziekenhuis de stress voor de ouders beperken. Normaal gaan premature baby's naar een speciale afdeling, maar in de koala-kamer blijft de baby de hele tijd in de couveuse en bij de ouders. Mama Emily De Raedt mocht de koala-kamer als eerste uitproberen en zij geeft het initiatief een dikke tien op tien.

Vertrouwdheid vanaf de eerste dag

Emily was heel blij dat haar ze te vroeg geboren zoontje Rémi dag en nacht bij zich kon houden. "Zo heb ik hem meteen echt leren kennen. Ik mocht hem ook al verzorgen, dus toen we naar huis gingen was dat met een kindje dat ik al kende. Anders moet je thuis nog alles leren."

Meest gelezen