Schaarbeekse school weer open na onrust over kindermisbruik, enkele kinderen niet opgedaagd

Vanmorgen is de school in Schaarbeek waar vorige week onrust was ontstaan na geruchten over kindermisbruik, weer opengegaan. Het personeel van de school en de leerlingen krijgen psychologische begeleiding. Enkele kinderen zijn niet komen opdagen. Hun ouders zullen nu worden gecontacteerd.

De schoolpoort van de school in Schaarbeek stond vanmorgen weer wagenwijd open. Er was wel nog security en politie aanwezig, maar alles bleef rustig. Dat was vorige week wel anders. Zo'n 200 ouders en anderen waren er opgedaagd nadat ze geruchten over kindermisbruik hadden gehoord. Die ontstonden nadat een meisje van 4, van Guinese afkomst, was thuisgekomen met bloed in haar ondergoed. Een infectie, bleek uit onderzoek, maar niet iedereen geloofde die boodschap meteen. Het werd erg onrustig aan de school, enkele moeders gooiden zelfs stenen naar het gebouw. En dus besloot burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) om de school voor de rest van de week te sluiten.

Afgelopen vrijdag lieten de ouders van het meisje uiteindelijk weten overtuigd te zijn dat hun dochter inderdaad een infectie had, na een gesprek met de wetsdokter. Ze excuseerden zich, en met hen ook de hele Guinese gemeenschap.

We gaan de ouders contacteren van de kinderen die niet zijn opgedaagd. Misschien willen ze meer informatie.

Vandaag ging de school daardoor in alle rust weer open. Er zijn wel enkele kinderen niet opgedaagd, zei burgemeester Clerfayt. "We gaan de ouders contacteren. Misschien zijn ze nog gechoqueerd en willen ze meer informatie", aldus de burgemeester.

Vandaag en de komende dagen krijgen het schoolpersoneel en de leerlingen nog psychologische begeleiding, om het incident te kunnen plaatsen. "Ik wil nog eens benadrukken dat het schoolpersoneel hier zeer goed werk leverde, dit is een goed pedagogisch team", zei Clerfayt nog. Ook het meisje van 4 gaat een van de komende dagen weer naar de school.

Meest gelezen