Videospeler inladen...

Scholen Sri Lanka vandaag opnieuw open, meeste ouders houden kinderen thuis

In de Sri Lankaanse stad Colombo hebben de scholen opnieuw de deuren geopend, twee weken na de bloedige aanslagen met Pasen. Maar er komen amper leerlingen opdagen. Zo was op het Royal College, een eliteschool in Colombo, maar 5 procent van de leerlingen aanwezig. 

Ondanks zwaarbewapende veiligheidsagenten aan de schoolpoorten zit de schrik er bij de meeste ouders nog in. Veel mensen komen wel een handje toesteken bij de beveiliging van de school, zoals aan de rugzakcontroles bij het binnengaan.

De veiligheidsdiensten van Sri Lanka zijn in de hoogste staat van paraatheid. Er waren aanwijzingen dat militanten het begin van de ramadan, de islamitische vastenmaand, zouden aangrijpen om aan te vallen.

Islamitische scholen bleven vandaag nog gesloten.

Meest gelezen