Videospeler inladen...

Siska Schoeters' ode aan collega Christophe Lambrecht: "Het is al mei, maar sometimes it snows in April"

Radiopresentatrice Siska Schoeters heeft tijdens "De madammen" op Radio 2 een pakkende ode gebracht aan collega en vriend Christophe Lambrecht, die gisteren onverwacht is gestorven. Iedereen bij Studio Brussel heeft elkaar eens goed geknuffeld, zoals Lambrecht hen dat heeft geleerd. Schoeters belooft Lambrecht ook dat voor zijn familie - zijn partner en drie kinderen - gezorgd zal worden.

Schoeters, die jarenlang een vaste stem was op StuBru, zette haar emoties op papier en moest even naar adem happen toen ze haar tekst begon voor te lezen bij "De Madammen". Ze vertelt dat vanochtend iedereen elkaar knuffelde bij Studio Brussel. "Terwijl dat niet de gewoonte is, maar we hebben dat van jou geleerd, dus geven we dat door", spreekt ze Lambrecht aan. Ze prijst haar kameraad voor zijn "wijze raad" en noemt hem "de zachtste en meest integere van allemaal". 

"Het stelt ons gerust dat er veel volk bij u thuis was, want uw vrienden zijn zoals jij was, en uw vrienden gaan voor u en voor uw familie zorgen. Ik keek naar je op als muziekkenner, dj, vader en als vriend. Ik wist dat je er altijd was. Altijd. Ook letterlijk. Je hebt in mijn tuin gezeten om met mij te praten als het met mij niet goed ging. We gingen wandelen in het Hallerbos als het met jou niet goed ging", leest Schoeters geëmotioneerd voort.

Vervolgens kondigt Schoeters een plaatje van Prince aan. "Jij was de Prince van de radio. Gisteren hagelde het nog. Het is al mei, maar sometimes it snows in April."

Kijk/luister hier naar de brief van Siska Schoeters voor haar geliefde vriend Christophe Lambrecht:

Videospeler inladen...

Tomas De Soete, Siska Schoeters en Tom Helsen halen in "Van Gils & Gasten" herinneringen op aan Christophe Lambrecht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen