Videospeler inladen...

Lichaam vermiste 23-jarige Julie Van Espen teruggevonden in Albertkanaal, opgepakte man verdacht van moord 

Het lichaam van de vermiste Julie Van Espen is teruggevonden in het Albertkanaal. Zo komt er een tragisch einde aan de zoektocht naar de 23-jarige vrouw, die sinds zaterdagavond vermist werd. Intussen wordt de opgepakte man ook verdacht van de moord op Julie.

De afgelopen dagen is er met man en macht gezocht naar de vermiste Julie Van Espen. Maar waar iedereen voor vreesde, is nu werkelijkheid geworden. Daarnet is het lichaam van de 23-jarige vrouw teruggevonden in het Albertkanaal. "Het lichaam van Julie is gelokaliseerd tijdens een zoekactie van de scheepvaartpolitie op het Albertkanaal", zegt het parket. Op die plek werd het gsm-signaal van Julie voor het laatst opgevangen en werden er ook bebloede kleren en haar fietsmandje teruggevonden. Momenteel ligt er een boot dwars op het water, en wordt het scheepvaartverkeer tegengehouden, meldt de politie. 

Lees verder onder de foto.

De 39-jarige man die eerder vandaag opgepakt werd in het station van Leuven, is intussen verdacht van de moord op Julie. Hij wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Via camerabeelden kon de man geïdentificeerd worden. Volgens onze informatie zou er op de beelden te zien zijn hoe de man het rieten fietsmandje van Julie vasthoudt.

Door telefonie-onderzoek kon de politie hem vinden en opwachten in het station van Leuven. Het parket laat weten dat de man geen onbekende is voor het gerecht.

Beluister hier het gesprek met Caroline Van den Berghe in "De wereld vandaag" en lees verder onder de foto. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Volgens onze informatie zou de man een ex-dakloze zijn. Hij werd herkend door een kennis. "Ik ben zelf drie jaar dakloos geweest. Ik kwam hem tegen waar ik sliep of bij de soepbedeling", zegt Anwar Abdellati aan VRT NWS. "Hij was een eenzaat, een beetje een louche figuur. Ik heb hem direct herkend op de foto." Zijn baas, Brian Meeuwissen, nam meteen contact op met de politie.

Hij zou ook een gerechtelijk verleden hebben, horen we uit onze bronnen.

Wat is er gebeurd?

De 23-jarige Julie Van Espen was zaterdag rond 18.30 uur uit Schilde vertrokken. Ze zou met de fiets naar Antwerpen gaan, waar ze afgesproken had met vriendinnen. Maar daar kwam ze nooit aan. De politie zette meteen een enorme zoekactie op touw.

Al snel werd duidelijk dat het om een erg onrustwekkende verdwijning ging. Gisteren werden er kleren met bloed op gevonden langs de route die het meisje normaal zou fietsen. En ook het rieten mandje van haar fiets en een pas werden teruggevonden. Het parket had aanwijzingen dat de jonge vrouw met geweld om het leven gekomen zou zijn en vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Aan die zoektocht is nu een einde gekomen, het lichaam van de jonge vrouw is nu gelokaliseerd in het Albertkanaal (langs de route die ze normaal gezien zou fietsen). De onderzoeksrechter, het parket, de wetsdokter en het labo zullen vanavond nog ter plaatse gaan.  

Onze reporter Caroline Van den Berghe geeft in "Het Journaal" een laatste stand van zaken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen