Inwoners Bertem bezorgd over nieuw bordeel in nabijheid van basisschool

In het centrum van Bertem is recent een bordeel geopend. Bewoners maken zich zorgen over de locatie, namelijk vlak bij een basisschool. "The Salon", zoals het bordeel heet, is in eerste instantie een massagesalon. Maar je kan dus ook kiezen voor een massage met "happy ending".

Vier sekswerkers 

Bertem is een opmerkelijke plaats voor een bordeel: een rustig plattelandsdorp met een paar meter verder van het bordeel een basisschool. In het privéhuis werken vier sekswerkers. De buurtbewoners maken zich dan ook zorgen: "Ik woon hier een paar meter vandaan, mijn twee kinderen gaan hier naar school. Ik ben erg geschrokken en ga hier zeker iets van zeggen." Een andere bewoner denkt er hetzelfde over: "Een gemeente zoals Bertem is daar geen goede plaats voor. Zeker niet met de school in de buurt, de kinderen passeren daar hé."

De burgemeester van Bertem, Joël Vander Elst (Open VLD), is ook op de hoogte: "We hebben bericht binnengekregen dat er een massagesalon zou gevestigd zijn. Maar als je op het internet gaat kijken, kan je er inderdaad veel meer krijgen dan enkel een massage." De burgemeester is alleszins niet gelukkig met de situatie: "Als ik eerlijk ben heb ik dat liever niet in mijn gemeente. Wij wonen in een landelijke gemeente waar iedereen iedereen kent dus ik vind dat niet de geschikte locatie." 

Wat nu? 

Wettelijk is het voor de gemeente moeilijk om stappen te ondernemen, vertelt de burgemeester. "Binnen vier muren doen mensen nog altijd wat ze willen. Momenteel zijn we met onze politiediensten aan het kijken of dat alles wettelijk in orde is. Maar we hebben nog geen melding binnengekregen dat er iets niet in orde zou zijn."  

Meest gelezen