Brit breekt wereldrecord met meer dan 827 km op loopband

Na een week op de loopband heeft de Brit Jamie McDonald een nieuw wereldrecord gevestigd. Bejubeld door honderden fans legde de 32-jarige in zijn woonplaats Gloucester meer dan 514 mijl (goed 827 km) af. Hij brak daarmee het in het Guinness-boek vastgelegde record voor de langst afgelegde afstand op een week tijd op een loopband, aldus het Britse persbureau PA.

Om het uit 2015 daterende voorgaande record van de Braziliaan Marcio Villar te breken, moest McDonald een week lang dagelijks meer dan 73 mijl (117,5 km) afleggen. Daarvoor moest hij meer dan twintig uur per dag op de loopband staan en kon hij maar twee tot drie uur slapen.

De Brit brak het record ruim twee uur vroeger dan gepland, maar toch bleef hij verder lopen. "Een wereldrecord moet je niet alleen breken, maar ook verpulveren", zei hij.

Meest gelezen