Brugge zoekt 700 toeschouwers uit 1869

Brugge doet een oproep: kom massaal naar de schouwburg op 28 september. Het is wel de bedoeling dat u gekleed bent zoals in 1869. Zo vieren ze de 150e verjaardag van de schouwburg.

Op zaterdag 28 september is het de uitdaging om de 700 stoelen van de Brugse schouwburg te vullen met "goed geklede" mensen. Hun kledij moet de sfeer van 1869 oproepen, want 150 jaar geleden werd de schouwburg geopend.

Tiptop in orde

Verantwoordelijke van de re-enactment Ellen Verstraete belooft dat de organisatie zorgt voor een gepaste outfit en het juiste kapsel. 700 kostuums vinden van uit die tijd is niet eenvoudig. Daarom is er sinds januari elke donderdag een workshop waarin kleren op maat worden gemaakt.

Het feest zal tot buiten de schouwburg te zien zijn, want het publiek wordt aangevoerd per koets. Er zullen op het plein en in de straten ook hoge bi's te zien zijn. Dat zijn van die historische fietsen met een heel groot voorwiel.

Moderne musketiers

Het eerste stuk dat de schouwburg toen bracht was "De drie musketiers" als opera. Ook in september staan er musketiers op het podium, maar het wordt een musical met muziek die veel moderner is dan de kledij die in de zaal te zien is. Het wordt uitgevoerd door de twee musicalverenigingen van Brugge: Kotékoer en TeamJacques. Bijzonder voor hen, want voor het eerst werken ze samen.

Alle informatie over het feest vind je op de website van de schouwburg.

Meest gelezen