Videospeler inladen...

Dorpsgenoten en studiegenoten rouwen om Julie Van Espen: "Zo jong en beloftevol, dit is bijna onmenselijk"

In het gemeentehuis van Schilde, waar Julie Van Espen woonde en opgroeide, ligt sinds vandaag een rouwregister. Al wie daar nood aan heeft, kan nog een laatste boodschap voor Julie achterlaten. Het verdriet, de verslagenheid en woede zijn maar moeilijk onder woorden te brengen.

De sfeer in Schilde is bedrukt. Dorpsgenoten hebben veel moeite om het drama een plaats te geven. "Dit drama is onwaarschijnlijk", zegt een van de inwoners van Schilde, die aan het rouwregister in het gemeentehuis zijn steun kwam betuigen. "De vraag blijft altijd: waarom?". Het rouwregister, dat sinds vanmorgen in het gemeentehuis ligt, werd al massaal bezocht.

"Woorden schieten ons tekort"

Ook op de Universiteit van Antwerpen, waar Julie de master in de internationale betrekkingen en de diplomatie volgde, is het drama nog verre van verteerd. De medestudenten van Julie hebben een brief gepubliceerd op Facebook, waarin ze Julie herdenken.

Je merkte meteen een groot gevoel van samenhorigheid
Sebastiaan Tuerlinckx, student Universiteit Antwerpen

Naast de ontelbare boodschappen voor Julie, hebben heel wat studenten ook boodschappen, gedichten en tekstjes achtergelaten voor de familie en nabestaanden van Julie. "Je merkt een groot gevoel van samenhorigheid", zegt Sebastiaan Tuerlinckx, student aan de Universiteit Antwerpen."Er was een duidelijk verzet tegen het onrechtvaardige gevoel waar iedereen nu mee zit."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen