Duif met 45 kilometer per uur geflitst door snelheidscamera in Bocholt (Duitsland)

In Bocholt (Duitsland) heeft een snelheidscamera een duif geflitst die 45 kilometer per uur vloog op een plek waar de limiet op 30 kilometer ligt. Dat gebeurde al in februari, maar de stad maakte het nieuws pas recent bekend.

"Betrapt!": zo begint de stad Bocholt in Duitsland een bericht op haar Facebookpagina waarin ze een opvallende snelheidsduivel aan de schandpaal nagelt, namelijk een duif.  Het dier is door een snelheidscamera geflitst toen het 45 kilometer per uur vloog op een plek waar de limiet op 30 kilometer per uur ligt. Dat gebeurde al op 13 februari, maar de foto is pas enkele dagen geleden vrijgegeven.

"Of en vooral hoe de snelle vogel de boete van 25 euro zal betalen, blijft een open zaak", klinkt het nog met een knipoog. "De gemeenteraad wil geen rondvraag naar getuigen doen."

Meest gelezen