Een muziekevenement organiseren? Surf naar ikorganiseer.be

De nieuwe website ikorganiseer.be steunt jonge organisatoren van muziekevenementen. De site wil hen zin doen krijgen om te organiseren.

Vlaanderen is al jarenlang een van de doeners op het vlak van muziekfestivals, concerten en muziekevenementen. Van kleine gemeente over stad tot festivalweide, overal gebeurt er wel iets. Maar dat vereist een goede organisatie. Goede aanpak. En vers, jong bloed dat wil organiseren. Daarom is er nu ikorganiseer.be, zeg maar een site vol "tips & tricks".

"Je vindt daar draaiboeken voor je evenement, een sjabloon om je begroting op te maken, hoe je SABAM moet betalen, dus hoe je kan voldoen aan de regelgeving. Maar je vindt even goed fijne ideeën over hoe je een eigentijds concept kan maken voor je evenement, hoe je de belichting kan aanpakken... Het gaat van praktische informatie tot de meer inspirerende verhalen", zegt Tom Dierckx, directeur van Formaat vzw, dat achter de site zit.

We willen de jongerencultuur nog meer stimuleren

Tom Dierckx, directeur Formaat vzw

Het is wel uitsluitend voor jongeren bedoeld? "Ja, de focus ligt duidelijk op jonge organisatoren. We merken in Vlaanderen dat het vooral de jongeren zijn die veel organiseren, ook de jeugdverenigingen zijn zeer actief. We willen echt vertrekken vanuit die jongerencultuur. En we willen die nog meer stimuleren. We willen goesting geven om te organiseren."

Jeugdwerkorganisatie Formaat vzw is dus de motor achter ikorganiseer.be, de site is gebouwd met zeven structurele partners: De Ambrassade, Chiro, Scouts & Gidsen, KLJ, Bataljong, KSA, en muzikantenorganisatie Poppunt.

Meest gelezen