Facebookprofiel moordenaar Steve Bakelmans offline gehaald na duizenden haatberichten

Het Facebookprofiel van Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen, werd sinds gisteren overspoeld met haatberichten. Deze voormiddag werd het profiel offline gehaald. Op dat moment hadden al meer dan 3.000 mensen verwensingen en verwijten gepost op het profiel.

Steve Bakelmans werd gisteren in de voormiddag opgepakt in de zaak van Julie Van Espen. Eerst als "belangrijke getuige", later bleek dat hij de moordenaar is. Hij is nu ook aangehouden.

Ondertussen werd het Facebookprofiel van de man overspoeld met reacties. Veel berichten stonden openbaar, waardoor iedereen kon reageren. Meer dan 3.000 mensen deden dat ook, onder meer ook op foto's waarop zijn minderjarige zoon te zien was. Er werd ook opgeroepen om screenshots te nemen, voor het geval Facebook het profiel offline ging halen.

Door de vele haatberichten kwam er heel wat kritiek op Facebook. Het bedrijf zet naar eigen zeggen in op de bestrijding van haatberichten. Toch kon het profiel van Steve Bakelmans zolang online blijven. In de loop van de voormiddag heeft Facebook uiteindelijk het profiel offline gehaald.  

Meest gelezen