Gepantserde bushokjes tegen vandalisme in Meise

In Meise zetten ze de grote middelen in tegen het vandalisme van bushokjes: vandalisme-bestendige schuilhuisjes. Die hebben een stalen achterwand en ijzeren zijwanden. De vier eerste bushokjes worden donderdag geplaatst aan haltes van De Lijn.

Ingeslagen ruiten, afgebroken bankjes, of een volledig bushokje dat kort en klein wordt geslagen. Het is al enkele jaren een plaag in Meise. In plaats van de bushokjes van De Lijn telkens opnieuw op te knappen, heeft de gemeenteraad besloten om vier vandalisme-bestendige bushokjes te plaatsen. Schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans. "Het zijn schuilhuisjes met stalen achterwanden, en geperforeerde stalen zijwanden. Zo kunnen reizigers door de gaatjes zien of de bus eraan komt of niet. Bovendien zijn de hokjes voorzien van ledverlichting die werkt op zonne-energie". 

Eerste vier

Donderdag worden de eerste vier huisjes geplaatst in Meise. De bedoeling is stelselmatig oude bushokjes te vervangen door gepantserde exemplaren. "De eerste vier komen op de Vilvoordsesteenweg ter hoogte van de Koninklijke Kasteeldreef, in Meise centrum langs beide kanten van de Nieuwelaan en ten slotte op de Merchtemsesteenweg".

Meest gelezen