Videospeler inladen...

Gijzeling nabij Toulouse: gewapende 17-jarige geeft zich over 

In het Franse dorp Blagnac, nabij de stad Toulouse, heeft een gewapende jongeman zich een tijd schuilgehouden in een tabakswinkel. De Franse politie spreekt van een 17-jarige overvaller. De jongeman hield eerst ook vier vrouwen gedurende enkele uren gegijzeld, maar die had hij ongedeerd laten gaan.

Volgens de Franse media viel de gijzelnemer rond 16.20 uur een tabakswinkel in Blagnac binnen, waar hij vier vrouwen - onder wie de uitbaatster van de zaak - gegijzeld hield. De gijzeling duurde tot 21.30 uur, toen de laatste vrouw werd vrijgelaten. Maar de jongeman bleef zich schuilhouden in de tabakswinkel. Even voor middernacht is hij dan toch naar buiten gekomen, om te praten met de politie. Hij werd dan opgepakt en hij heeft zich daarbij niet verzet. Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. 

Er is volgens de politie geen sprake van een terreurdaad. De politie laat weten dat de jongeman bekend was voor enkele geweldplegingen en diefstallen. Verder werd hij al eens aangehouden tijdens een gelehesjesbetoging in december.

Meest gelezen